loading
  • Megkezdődött a második generációs Mokka tesztelése, egyelőre álcázva
  • Igazán izgalmas, kompakt, és erős benyomást kelt
  • Tisztán elektromos autóként is elérhető, már az értékesítés kezdetén

Rüsselsheim. Már kinn gurul az új Opel Mokka az utakon, egyelőre álcázva, de már készen a márka mérnökeinek tesztjeire. A második generációs Mokka teljesen új konstrukció. Piaci bevezetése előtt alapos próbáknak vetik alá, gondosan beállítják és kiértékelik. Gyártása 2020 negyedik negyedében kezdődik, az első elkészült példányok 2021 elején érkeznek meg. A tesztautók utalnak rá, hogy ki is rejtőzik az álca alatt: a zöld-fekete jármű oldalán nagy sárga K betű virít – a Mokka név közepéről. Igen, egyszerűen Mokka!

Az új generáció neve nem tartalmazza az X utótagot, akárcsak 2012-es debütálásakor a bestseller típuselőd. A Mokka már akkor is kompakt méreteivel és vagány külsejével hódított. Az új modell hasonlóan kicsi és robusztus, de sokkal progresszívebb és modernebb – még jobban illik a városi forgalomba, még stílusosabb, és még erősebb benyomást tesz. Különlegesen hatékony, letisztult és markáns, emellett pedig természetesen elektromos is, már az értékesítés kezdetétől. Az ügyfelek tetszés szerint választhatnak belső égésű, illetve tisztán elektromos hajtás között.

Még az álcázás alól is érvényesülnek az új Mokka friss arányai, rövid első és hátsó túlnyúlása – teljes összhangban az Opel továbbfejlesztett dizájnfilozófiájával. Az új generációs Mokka a német mérnöki tudás és a vegytiszta formanyelv ötvözete, ahol a vezető és utasai már teljesen digitalizált enteriőrt élvezhetnek. Az Opel tervezői nagy figyelmet fordítottak arra, hogy csak a legszükségesebb elemeket használják.

Ugrás az oldal tetejére